19-årig Thea Schwartzkopff fra Birkerød får YWPA legat fra Zonta København I

 

19-årige Thea Schwartzkopff fra Birkerød Gymnasium er dette års modtager af det prestigefyldte ”Young Women in Public Affairs” legat på 3.000 DKK fra Danmarks største og ældste Zonta klub, København I.

Thea modtager dette legat for sin evne til at kombinere sine studier med et dybt engagement i sin skole og i samfundet omkring hende. Hun arbejder i Birkerød med projekter der skal fremme unges mentale sundhed, og har lagt en stor indsats i at medvirke til planlægning af Dansk Røde Kors’ sommer camp for unge børn, Sej Sommer.  På Birkerød Gymnasium har Thea været Deputy Secretary General i deres store Model United Nations Conference, der engagerede 400 elever, og har været stærkt medvirkende til det store skolebal med 1100 delatgere samt initieret tiltag vedrørende unges mentale helbred på institutionen.

Thea bor i Birkerød, men har tredobbelt statsborgerskab i både Danmark, USA og Canada. Hun har taget sin internationale studentereksamen med et ovenud flot resultat her i 2019, og planlægger nu et sabbatår med frivilligt arbejde, før hun går videre med studier enten i Danmark eller i udlandet.

“Thea er et forbillede for alle unge kvinder, og bevis for, at man kan være stærk akademisk og samtidigt engageret i samfundet omkring sig. Hun deltager aktivt lokalsamfundet og på sit gymnasium, og det er dejligt at kunne være med til at give en sådan ung kvinde en anerkendelse,” siger Biola Reuther, der er i spidsen for det udvalg der har udpeget Emilie som vinder af legatet.

Zonta er et internationalt netværk af kvinder i selvstændige stillinger, der arbejder sammen med det overordnede mål at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status. Zonta samarbejder bl.a. med FN om at udføre projekter til bedring af kvinders sundhed og uddannelse. Zonta er repræsenteret i 64 lande. I Danmark findes der 22 Zonta klubber, heraf 12 på Sjælland – de 5 i Storkøbenhavn, 1 i Hillerød, 1 i Næstved, 1 i Køge, 1 i Roskilde, 1 i Greve, 1 i Holbæk og 1 i Slagelse (Vestsjælland).

Se også indlæg i pressen forneden:

Kristeligt dagblad

Rudersdal Avisen

Politikken

Jyllandsposten

Frederiksborgs Amts Avis

Børsen

Berlingske