Helle Neerstrand Rasmussen fylder år!

Senior Consultant Helle Neerstrand Rasmussen, Amager, fylder 40 år den 9. juni.

Helle Neerstrand Rasmussens internationale orientering begyndte, da hun i stedet for at fortsætte i 2. g på Marselisborg Gymnasium i 1997 tog til Lester B. Pearson United World College (UWC) på Vancouver Island i Canada, hvor hun blev en af 200 elever fra 80 forskellige lande. I 1999 fik hun sin Internationale studentereksamen og tilbage i Danmark tog hun året efter en HH fra Aarhus Handelsskole. Derefter gik turen til en engelsksproget uddannelse på Handelshøjskolen i Aarhus, dog med udveksling til Hawaii Pacific University hele efteråret 1992. Efter Bachelorgraden i Business Administration læste hun videre i Aarhus til cand.merc. i Finance and International Business, og her tilbragte hun efteråret 2004 ved Royal Melbourne Institute of Technology. Efter uddannelsen flyttede hun i 2006 til København for at blive Controller hos CMC Biologics A/S i Søborg, og to år efter skiftede hun til Rambøll. Det viste sig, at Rambøll i den grad kunne bruge hendes internationale orientering og beherskelse af flere sprog, og siden 2012 har hun medvirket til at implementere Rambølls nye globale økonomisystem på tværs af organisationen med rejser til Sverige, Norge, Finland, UK, Tyskland, Rumænien, USA, Dubai, Singapore. Faktisk spøger hun med, at hendes ældste søn Aske nåede at besøge 8 lande før han blev født.

Sideløbende med studier og karriere har Helle Neerstrand også engageret sig i frivilligt arbejde, i Network for United World Colleges og studenterorganisationen AIESEC, og som koordinator for Dansk Flygtningehjælps Indsamling på Amager indtil 2015. Fra 2013 har hun været aktiv med  frivilligt arbejde i Zonta International, der er en international NGO med fokus på lige rettigheder til kvinder verden over og mange globale projekter sammen med UN Women. Som medlem af Danmarks ældste og største Zonta klub, København I, har Helle Neerstrand Rasmussen bl.a. medvirket til at synliggøre klubbens arbejde, også på de digitale medier, og hun er stolt over at være 4. generation i sin familie, der er med i Zonta – første generation var hendes oldemor Astrid Kirketerp-Møller, der i 1937 var med til at starte Aalborg Zonta og anden generation hendes mormor Kirsten Sparre Andersen, der i 1978 var med til at starte Zonta København II. Hun bruger cyklen som transportform gerne også til børnenes svømning og bow spring yoga, og så holder hun og hendes mand og 2 børn også af at rejse privat, så det ikke kun er mor på forretningsrejser, der besøger nye lande.

19-årig Thea Schwartzkopff fra Birkerød får YWPA legat fra Zonta København I

 

19-årige Thea Schwartzkopff fra Birkerød Gymnasium er dette års modtager af det prestigefyldte ”Young Women in Public Affairs” legat på 3.000 DKK fra Danmarks største og ældste Zonta klub, København I.

Thea modtager dette legat for sin evne til at kombinere sine studier med et dybt engagement i sin skole og i samfundet omkring hende. Hun arbejder i Birkerød med projekter der skal fremme unges mentale sundhed, og har lagt en stor indsats i at medvirke til planlægning af Dansk Røde Kors’ sommer camp for unge børn, Sej Sommer.  På Birkerød Gymnasium har Thea været Deputy Secretary General i deres store Model United Nations Conference, der engagerede 400 elever, og har været stærkt medvirkende til det store skolebal med 1100 delatgere samt initieret tiltag vedrørende unges mentale helbred på institutionen.

Thea bor i Birkerød, men har tredobbelt statsborgerskab i både Danmark, USA og Canada. Hun har taget sin internationale studentereksamen med et ovenud flot resultat her i 2019, og planlægger nu et sabbatår med frivilligt arbejde, før hun går videre med studier enten i Danmark eller i udlandet.

“Thea er et forbillede for alle unge kvinder, og bevis for, at man kan være stærk akademisk og samtidigt engageret i samfundet omkring sig. Hun deltager aktivt lokalsamfundet og på sit gymnasium, og det er dejligt at kunne være med til at give en sådan ung kvinde en anerkendelse,” siger Biola Reuther, der er i spidsen for det udvalg der har udpeget Emilie som vinder af legatet.

Zonta er et internationalt netværk af kvinder i selvstændige stillinger, der arbejder sammen med det overordnede mål at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status. Zonta samarbejder bl.a. med FN om at udføre projekter til bedring af kvinders sundhed og uddannelse. Zonta er repræsenteret i 64 lande. I Danmark findes der 22 Zonta klubber, heraf 12 på Sjælland – de 5 i Storkøbenhavn, 1 i Hillerød, 1 i Næstved, 1 i Køge, 1 i Roskilde, 1 i Greve, 1 i Holbæk og 1 i Slagelse (Vestsjælland).

Se også indlæg i pressen forneden:

Kristeligt dagblad

Rudersdal Avisen

Politikken

Jyllandsposten

Frederiksborgs Amts Avis

Børsen

Berlingske

Tina Ortmann Abildgaard fylder 50 år!

Ejendomsmægler og valuar Tina Ortmann Abildgaard, Charlottenlund, fylder den 16. juli 50 år. Hun gør ikke normalt meget væsen af sig selv, men indimellem kan man pludselig møde hendes foto bag på en bus i Storkøbenhavn, hvor hun smilende forklarer, at hun med sine mange års erfaring hurtigt kan sælge ens bolig. Og det er bestemt ikke nogen overdrivelse, at hun har mange års erfaring – faktisk har hun været i branchen siden 1987, altså i mere end 30 år. Efter skolegangen på Ordrup Skole gik vejen til ejendomsmæglerbranchen over Lyngby Handelsskole, og allerede i 1987 begyndte hun hos EDC Hjorth på Ordrupvej. Her har hun lige siden gjort en kæmpeindsats for at formidle boliger i hele Gentofte og omegn, og det er lykkedes hende rigtig godt. Hun ejer og driver i dag hele fire EDC Hjort butikker, i Charlottenlund, Hellerup, Lyngby og Bagsværd, samt et erhvervscenter.

Tina Ortmann er en uhyre flittig person, som udover at engagere sig i mange professionelle fora også er med til at støtte lige rettigheder og muligheder for kvinder over hele verden. I fritiden er hun et meget aktivt medlem af Danmarks største og ældste Zonta klub, København I, der siden 1935 indenfor rammerne af den internationale NGO Zonta International har arbejdet for kvinders ligestilling både her i Danmark og i resten af verden. I dag støtter Zonta store projekter mod børneægteskaber i Afrika og Indien ledet af FN, ligesom man hjælper syriske flygtningekvinder i Jordan  og skolepiger på Madagascar med at få en ordentlig uddannelse. Tina er en ildsjæl, der gerne hjælper til både med praktiske opgaver og i ledelsen af Zonta klubben, hvor hun har siddet i klubbens bestyrelse og en række udvalg. Således var hun også stærkt medvirkende til at få gang i det store genbrugs-loppemarked, som Zonta holder i Skovshoved Havn i forbindelse med Gentoftes Fest og Kulturdage. Her i efteråret 2019 fylder den internationale organisation Zonta 100 år, og i den forbindelse holdes en nordisk konference i København, hvor man gør status for opnåede resultater og hvad der endnu mangler at blive gjort, før kvinder globalt har fået de samme rettigheder og muligheder som mændene. Også her kan man forvente at se Tina som en aktiv deltager, der generøst stiller op, når der er brug for hende. På den vigtige hjemmefront er Tina gift med  Keld Abildgaard, der er arbejdende bestyrelsesformand i ejendomsmæglerfirmaet, og sammen har de i alt fire børn i alderen 19-24 år, samt hunden Maui, som Tina gerne går lange ture med. Det kan man også indimellem se et billede af bag på en bus.

Se indlæg i pressen forneden:

50 år (e743ca92)

Fødselar kæmper for kvinders rettigheder (e743c84f)